Homeopátiás "gyógyszerek"

Betűméret változtatás:

Homeopátiás "gyógyszerek" tárolása, szedése

24470Szobahőmérsékleten tároljuk, nem kell hűtőszekrénybe tenni. Se napsugárzás, se más erős hőhatásnak ne tegyük ki az üvegeket. Mint minden gyógyszert, a homeopátiás szereket is mindig az eredeti csomagolásban tároljuk.

Ne tartsuk az üvegcséket elektromos készülékek mellett (pl. mobiltelefon, rádió, mikrohullámú sütő, lámpa), illetve erős illatú anyagok közelében (pl. parfüm, illóolaj). Az elektromos hatások kivédésére hasznos lehet a fémhálós bélésű doboz, tasak, de jobb híján az egyszerű alufólia borítás is.

Kerüljük közvetlen szedésük ideje alatt az erős aromájú italok és ételek fogyasztását, (pl. kávé).

Az erős illatú anyagok gyengítik a gyógyszer hatásfokát (pl. dohányzás). Ugyanezen okból kifolyólag használjunk homeopátiás fogkrémet a megszokott mentolos helyett. Ha ezek betartása akadályba ütközik, akkor a fogmosás és a kávéivás után legalább fél órát várjunk.

A gyógyszerek a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért a golyókat és tablettákat el kell szopogatni.

A golyócskák bevétele előtt és után legalább fél óráig nem szabad enni, inni, erős aromájú anyagokat használni (kávé, tea, dohányzás) hogy a nyálkahártya tiszta legyen.

A mentol és egyéb illóolajok is csökkentik a homeopátiás szerek hatását, a mentoltartalmú fogkrémeket és rágógumikat kerülni kell. (Helyette alkalmazhat Homeodent homeopátiás szerek mellé ajánlott fogkrémet!)

A homeopátiás gyógyszer beszedése előtt és után fél órával ne igyon és ne egyen semmit. Kisgyermekeknél ezt az időt lecsökkentheti 10-15 percre.

Kerülje el, hogy kézzel nyúljon a golyókhoz, ha mindenképpen valamivel érintkezniük kell, akkor az lehet műanyag (pl. műanyagkanál) vagy üveg (pl. pohár).

A fémek szintén nem tesznek jót a homeopátiás gyógyszernek.

A felszívódás szempontjából a legideálisabb, ha a nyelvünk alatt hagyjuk feloldódni szépen lassan a kis fehér golyókat.

Tehát ne rágjuk össze és lehetőség szerint ne nyeljük le azonnal mivel jobban hat, ha a nyálkahártyán keresztül jut be a szervezetbe.

Egészen kis gyermekek esetében feloldhatjuk a golyókat kevés vízben, de amint lehet, beszéljük rá a kicsit, hogy inkább szopogassa el.

Tapasztalatok szerint minden kisgyermek örömmel fogadja az „apró bogyókat".

A homeopátiás gyógyszereket ...

ugyanúgy tartsuk gyermekünktől elzárva, mint a „hagyományos" tablettákat.

Homeopátiás gyógyszerek jellemzői

A homeopátiás gyógyszerek adagolása nem függ a beteg életkorától és testsúlyától. Minden életkorban (csecsemőknek, kisgyerekeknek, időseknek is) adhatóak dózismódosítás nélkül. Várandós és szoptatós anyák is használhatják.

Az alapanyagok természetes eredetűek. (Állati, növényi vagy ásványi eredetűek.) Sokszoros hígításuknak köszönhetően nem okoznak mellékhatást, túlérzékenységi és allergiás reakciókat. Nem alakul ki hozzászokás. A magasabb potenciálú szerek gyakori és hosszú ideig tartó szedése azonban nem kívánt tüneteket válthat ki. Homeopátiában jártas orvos javaslata nélkül, ezért C30, vagy D30 potenciál feletti szert tartósan ne szedjünk.

Kombinálhatók hagyományos gyógyszerekkel is, de önmagukban is alkalmasak számos akut és krónikus betegség kezelésére, gyógyítására.

Betegségek megelőzésében is komoly szerepet játszanak.

Cukorbetegek vegyék figyelembe, hogy homeopátiás készítmények szacharózt tartalmaznak. Laktózérzékenyek pedig vegyék figyelembe, hogy néhány gyártó készítménye laktózt is tartalmaz.

Homeopátiában jártas patikusaink szívesen állnak rendelkezésükre, de krónikus és súlyos betegségeknél ajánlott a homeopátiás szakorvos felkeresése. Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha a panaszok nem enyhülnek, vagy erősödnek.

 

Magyarországon a Boiron, a Remedia ,Dr. Peithner és a DHU készítmények elérhetőek.


 

separator