Homeopátia

Betűméret változtatás:

 

A homeopátia a legbiztonságosabb és leghatékonyabb gyógymódok egyike.

A homeopátia olyan terápia, ami két fogalomra épül, a hasonlóság jelenségére, és a végtelen parányi dózisokra.

A homeopátiás orvosságokat erősen hígítva alkalmazzák. A homeopátiás gyógyszereket növényi, állati és ásványi eredetű alapanyagokból állítják elő.

„Hasonló a hasonlót gyógyítja"- mondta Hippokratész.

Homeopátia története

Samuel-Hahnemann-1Több, mint kétszáz évvel ezelőtt Samuel Hahnemann, német orvos volt a homeopátia alapítója. Ő fogalmazta meg először, hogy a hasonló a hasonlóval gyógyítható.

A nyugati típusú orvoslás különböző anyagokkal, gyógyszerekkel próbálja elnyomni a betegségek tüneteit, addig a homeopátia a betegségek tüneteit kicsit felerősíti, ezáltal serkentik a szervezet saját öngyógyító mechanizmusait.

Hahnemann szerint, ha egy anyag képes előidézni valamit, akkor ugyanaz képest gyógyítani is.

A lényege, hogy bármi legyen a betegség, a gyógyulás úgy érhető el, ha megtaláljuk azt az anyagot, ami a betegség tüneteihez leginkább hasonló tüneteket okozz. A gyógyszer magában nem gyógyít, a gyógyulás a szervezetben rejlik.

A gyógyszer csak aktiválja a szervezetben lévő gyógyító erőket.

Minden természetes gyógymód számításba veszi a szervezet öngyógyító erőit. Mindenki tudja, hogy vannak öngyógyító folyamataink.

Amíg egészségesek vagyunk, addig megbirkózunk a fellépő panaszokkal. Testünk tele van kórokozókkal,...

csak nem tudnak ártani, mert egészségesek vagyunk.

A homeopátiás gyógyszerek nem okoznak mellékhatásokat, ezért csecsemők, kismamák, illetve idősek is szedhetik.

A homeopátiás gyógyszerek hatékonyan alkalmazhatóak mind akut, mind krónikus betegségek gyógyításakor.

A homeopátiás gyógyszerei az országos Gyógyszerészeti Intézet által törzskönyvezett, szigorú minőségi szabályok szerint előállított készítmények, melyek kizárólag gyógyszertárakban kaphatók.

A homeopátiás szereknek többféle kiszerelése létezik, például a golyócskákat tartalmazó tubus, szirup, illetve tabletta.

A homeopátiás gyógyszert (golyócskákat) törhetetlen anyagú, semleges kémiai hatású, golyócskaszámlálóval ellátott tubusba csomagolják.

A tubus anyagánál és jellegénél fogva tökéletesen megvédi a gyógyszert minden külső hatástól. A különböző hígításokat eltérő színű tubusokban forgalmazza. A hazánkban kapható és leggyakrabban használt 5 CH potenciát zöld, a 9 CH-t kék, a 15 CH-t narancssárga, a 30 CH-t pedig mályva színű tubusba csomagolják.

 

A homeopátiás szerek latin neve megfelel az előállításukhoz felhasznált fő alapanyag botanikában, zoológiában vagy ásványtanban használatos, nemzetközileg ismert, tudományos elnevezésének. A homeopátiás szerek nemzetközi elnevezése minden országban azonos.

 

A leggyakrabban használt hígítások: 5 CH-s hígítás a helyi tünetek kezelésére (pl. kiütés, enyhe napszúrás, gyomorégés) 9 CH általános vagy funkcionális tünetek kezelésére (pl. görcs, rándulás, fejfájás, végtagfájdalom) 15 vagy 30 CH magatartásbeli tünetek kezelésére, illetve krónikus betegségek esetén (pl. stresszel kapcsolatos tünetek).

 

Több mint 150 éve alkalmazzák a homeopátiát házi-, tenyész- és versenyállatok gyógyítására, de még vadállatok állatorvosi ellátásában is kialakult gyakorlata van. Egyre több állattenyésztő és állatbarát fordul a szelíd gyógymódhoz a beteg állatok meggyógyítása céljából. A homeopátiás szer lehetővé teszi, hogy hatékonyan, mérgező vegyületek szervezetbe kerülési lehetőségének kizárásával, a hozzászokás kockázata nélkül kezelhessük az állatot.


 

separator