A biorezonancia története

Betűméret változtatás:

 

A szervezet egészének informatikai rehabilitációjával foglalkozó terápiás irányzatot összefoglaló néven biorezonancia terápiának (BRT) nevezzük.

Az 1920-as évektől foglalkoznak tudósok a bioinformatikával.

Biorez-keszulekAz első áttörést az Egyesült Államok hadi iparának/űrkutatásának megbízásából végzett kutatások hozták az 1960-as évek végén: bebizonyosodott, hogy életterünk természetes elektromágneses közege nélkül (külső ritmizálók) anyagcsere-folyamataink alapvető ritmizálását (alvás-ébrenlét, hormonális működés, stb.) nem vagyunk képesek fenntartani.

Az 1970-es évek elejétől már alkalmazzák a biorezonanciás elven működő csontállomány-állagot védő elektroterápiát.

Szent-Györgyi Albert felismerésére épül napjaink új biofizikai gyógyászati eljárása a biorezonancia terápia.

Ennek az eljárásnak a lényege, hogy ...

terápiás céllal szabályozza az egymással kapcsolódásban lévő sejtek közötti együttműködést.

1975-től közvetlenül is mérhetővé váltak a DNS és a membránok által kibocsátott elektromágneses jelek.

Időközben (főleg a német anyanyelvű európai országokban és Japánban) széles felhasználói táborra találtak a rezonanciás kölcsönhatásokra támaszkodó elektrodiagnosztikai eljárások.

A biorezonancia terápia eszközeinek három nagy alkalmazási területe a diagnosztika, a preventív egészségmegőrzés, illetve a komplementer medicina, azaz az orvosi kezelések kiegészítő terápiája.

Jelen komplementer gyógyászati kezelés nem természetgyógyászati módszer, hanem a biofizikai tudomány eredménye.

A szervezet működésének, (az életnek) alapja a jól működő, összehangolt sejtinformációs rendszer .

index

A nyugati vezető nagyhatalmak által már 1940 óta végzett elektrofiziológiai és biofizikai kutatások indokolttá tették olyan terápiás megoldások kidolgozását, amelyek közvetlenül a biokémiai folyamatokat irányító bioinformatikai szinten fejtik ki hatásukat.

Az 1970-es évek elejétől már alkalmazzák a biorezonanciás elven működő csontállomány-állagot védő elektroterápiát.

Ennek alapja, hogy csontrendszerünk anyagcseréje elektromágneses irányítás alatt áll, és elektromos jelekkel előre meghatározott módon befolyásolható.

Ezekre a fejlesztésekre szintén elsősorban az űrkutatásnak volt szüksége, mert a súlytalanság állapotában a csontszövet anyagcseréjének megfelelő irányításához hiányoztak a nyomás által keletkező ún. piezoelektromos jelek.

Az 1970-es évek végétől folyamatosan láttak napvilágot olyan publikációk, melyek a sejtmembránok elektromágneses szelektivitásával kapcsolatosak.

Ezek az élettanilag meghatározó egységnyinek tekinthető mechanikus hullámok, amelyek szintén részt vesznek a belső informatikai folyamatokban.

1977-től megjelentek a biológiai rezonancia elvén működő terápiás készülékek, majd az 1979-től a 'biológiai ablak' fogalma került bevezetésre.

A Salfordi Egyetem (Anglia) mérései és a kapcsolódó kutatások igazolták, hogy az allergiás folyamatoknál minden alkalommal elektromágneses engramok is részt vesznek a 'hibás reakciók' létrejöttében. Publikációikban az újfajta, rezonanciás kölcsönhatásokon alapuló diagnosztikai és terápiás módszerek hatásmechanizmusát is megtalálhatjuk (1987-től).

1980-as évek közepétől a kombinált, diagnosztikai és terápiás funkcióval is rendelkező berendezések.

Orvos- és természetgyógyász társaságok alakultak, melyek működésének középpontjában a rezonanciás elektroterápia áll.

A mindannyiunk által ismert Szent-Györgyi Albert élettani kutatási eredményei szerint a sejtek bioelektronikus kapcsolata meghatározó az életműködésben.

1975-ben technikailag lehetővé vált, hogy a sejtek ultrafinom bioelektronikai jeleit mérjék.

Az eredmények azt igazolták, hogy a beteg sejtek más impulzusokat bocsátanak ki, mint az egészségesek.

662px-Cortisol-3D-vdW-300x271A sejtek működése során gyenge elektromágnesesség mérhető, melyből meghatározható, hogy egészséges-e a szervezet.

Későbbi kutatások azt is igazolták, hogy az emberi szervezet környezete hatásaira is reagál.

Így a külső mágneses tér alakításával a beteg sejtek egészséges működésre serkenthetők.

 

separator